Veşti bune pentru bugetari: în 2014 vor avea cinci zile lucrătoare

De / 28 2013 17:42
Guvernul nu ştie cum să facă punte între ele, ca să nu le strice bugetarilor vacanţele

Ministerul Muncii a terminat azi de calculat zilele libere pentru buegatri în 2014 iar rezultatul e mai degrabă în favoarea acestora! Mai precis, angajaţii la stat vor avea doar cinci zile lucrătoare tot anul, dintre care două pică vinerea, deci sunt mai scurte. 

 

Bugetarii nu sunt totuşi foarte mulţumiţi şi spun că îi deranjează faptul că zilele lucrătoare nu pică una după alta, ci la mare distanţă între ele, astfel încât le strică vacanţele. De exemplu, în vară e o singură zi de muncă în sistemul de stat, la mijlocul lui iulie, ceea ce i-ar obliga fie să se întoarcă din vacanţă, fie să-şi ia concediu cu plată în acea zi. Bugetarii consideră însă această variantă inacceptabilă, deoarece majoritatea preferă să-şi păstreze zilele de concediu pentru un an în care vor avea ceva mai mult de lucru.

 

Pe de altă parte, românii care au treabă pe la diverse instituţii ale statului român sunt sfătuiţi să se înarmeze cu răbdare, deoarece program cu publicul e doar în două din cele cinci zile lucrătoare, şi atunci doar între orele 12:00 şi 12:30, cu o pauză pentru schimbarea turei între 12:10-12:20.

 

adauga un comentariu
Articole infratite

ATENŢIE! Conţinutul acestui site este un pamflet şi trebuie tratat ca atare: râs de el, povestit prietenilor şi vizitat zilnic!