Chinezii, dezamăgiţi de România: "V-aţi vândut flota, acum unde să mai producem dacă n-aveţi vapoare?"

De / 27 2013 11:07
Investitorii chinezi spun că ei nu pot fabrica în uzine, ca europenii, şi au nevoie măcar de un vapor pentru a începe să producă

Dezamăgire uriaşă printre investitorii chinezi care au vizitat ţara noastră zilele acestea! Ei sperau că România deţine câteva zeci sau chair sute de vapoare pe care să-şi deschidă fabrici şi uzine, însă au aflat de la premierul Ponta că toată flota a fost vândută cu ani în urmă.

 

“Plănuiam să transformăm ţara voastră din Grânarul Europei în Copiatorul Europei”, spune un om de afaceri chinez, “dar acum unde să mai facem fabrici dacă n-aveţi vapoare unde să producem? O să încercăm să deschidem nişte microîntreprinderi pe bărci şi plute, dar acolo nu putem produce decât ascuţitori, pe când pe vapor puteam face orice, de la creioane cu gumă în capăt până la autoturisme”

 

Există însă şi o soluţie: un investitor chinez promite că, dacă i se dă o poză cu un vapor românesc, fie ea şi neclară, într-o săptămână el îl construieşte, că are doi băieţi din Shanghai buni la chestii din astea şi n-au nevoie decât de nişte table vechi şi o rolă de scoci. 

adauga un comentariu
Citeste despre:

#chinezi

#copiat

#economie

Articole infratite

ATENŢIE! Conţinutul acestui site este un pamflet şi trebuie tratat ca atare: râs de el, povestit prietenilor şi vizitat zilnic!